Var med och motverka utanförskap – ge ett Alla hjärtans dagkort och tyghjärta till någon du tycker om. Beställ före den 9 februari så har du kortet och hjärtat före den 14 februari.
Gör skillnad i ett barns liv – stöd Scouthjälpen på Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag, med sin romantiska historia som sträcker sig ända tillbaka till den romerska tiden och det medeltida England. I Sverige har vi firat Valentindagen sedan 1950-talet, och den har vuxit till att bli en dag för omtanke och kärlek. En chans att visa våra nära och kära att vi bryr oss om dem. Men det är också ett tillfälle att sträcka ut en hand till dem som behöver det mest. I år kan du ge en gåva som inte bara symboliserar kärlek, utan också gör en verklig skillnad i ekonomiskt utsatta barn och ungas liv – Scouthjälpens hjärta.
Idag har nästan hälften av alla 15-åringar i Sverige återkommande psykiska besvär. Det är en oroande siffra som visar hur viktigt det är att agera. Scouterna arbetar aktivt för att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Genom att öka deras kunskap om psykisk hälsa och ge dem möjlighet att prata med trygga vuxna som lyssnar, skapar vi en trygg miljö där unga kan växa och må bra. I dagens Sverige har dock vart tionde barn inte råd att delta i fritidsaktiviteter, och i socioekonomiskt utsatta områden gäller det så många som tre av tio barn. Det är något vi vill ändra på.
När du stödjer Scouthjälpen, bidrar du till att fler barn och unga som är i behov av ekonomisk hjälp får möjligheten att delta i Scouternas verksamhet. Här får de inte bara chansen att delta i roliga aktiviteter, utan också en trygg gemenskap där de kan utvecklas och hitta nya vänner.
Ett hjärta med dubbel omtanke
Scouthjälpens hjärta är mer än bara en symbol – det är en handling av med mänsklighet. Att ge bort det på Alla hjärtans dag visar omtanke för både din vän och för de barn som annars riskerar att hamna utanför. En gåva som sprider både värme och glädje.
Så i år, låt oss fira Alla hjärtans dag med hjärtan som gör verklig skillnad. Ge bort Scouthjälpens hjärta för att alla barn och unga ska ha möjlighet att delta, oavsett ekonomiska förutsättningar. ❤️
Fler artiklar
Så förebygger Scouterna psykisk ohälsa
Att redan i unga år drabbas av psykisk ohälsa ökar risken för långvariga negativa konsekvenser, som till exempel hemmasittande, socialt utanförskap, framtida ohälsa och missbruk. Samtidigt visar forskning att de unga som får kunskap om psykisk hälsa mår bättre och löper mindre risk att utveckla psykisk ohälsa i framtiden.
Ingen ska vara utanför - därför utbildas scoutledarna
Många som inte trivs i skolan eller på andra fritidsaktiviteter trivs i Scouterna. Bland annat tack vara scoutmetoden som är grunden för hur scouter lär sig och utvecklas genom praktiska erfarenheter. Genom att själva prova, får varje scout chansen att testa på utmaningar och växa som individ.
Att vistas i naturen minskar psykisk utmattning och stress
Stockholms 12-åringar vistas mindre i grönområden än för tio år sedan. Trots naturens positiva hälsoeffekter kommer många barn sällan, eller aldrig, ut i naturen. För barn i socioekonomiskt utsatta områden är siffran ännu högre. Forskning från Lunds universitet visar att barns bakgrund påverkar deras relation till naturen.
Inget barn ska behöva uppleva ekonomisk utsatthet
Vart tionde barn i Sverige har inte råd att delta i fritidsaktiviteter och i socioekonomiskt utsatta områden gäller det så många som tre av tio barn. Det här tycker Scouterna är oacceptabelt och något som måste förändras. Alla barn har rätt till en trygg och meningsfull fritid, där de kan växa som individer.