Smakrik bönröra på stormkök
Det här är ett recept som är så smidigt att göra ute, och där du kan variera tillbehören precis efter vad du har hemma och vad du är sugen på. Antingen hackar du upp allt hemma, eller så gör du det på plats.
4 port
Tid: ca 15 min
Smakrik bönröra på svarta bönor
Ingredienser
6 dl svarta bönor, kokta (motsvarar 2 pkt färdigkokta)
1 dl vatten eller bönspad
2 st lagerblad
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk chipotlepasta eller sambal oelek (kan uteslutas för att göra mildare)
Förslag på tillbehör:
- Morötter (hacka upp fint)
- Hackad rödlök
- Valfri fraiche eller gräddfil
- Majs
- Lime
- Koriander
- Tortillabröd eller tortillachips
Hemma:
Blanda ner kryddorna i en burk (kan också tas med separat)
Ute:
Tänd stormköket och ställ på ett av kärlen. Blanda ner bönor. vatten/bönspad, alla kryddor och låt koka ihop på svag värme i ca 10 min. Rör om då och då så att det inte bränns fast. Det ska vara en röra som är lite ”geggig” och bönorna ska ha kokat ihop - då är den klar.
Medan röran kokar ihop så kan du hacka upp grönsakerna. Servera sedan röran i bröd eller till chipsen.
Packlista:
Stormkök med sprit eller gas + något att tända med
Skärbräda, kniv
Något att röra med. Ev något att äta på (går också att äta för hand om du har något bröd)
Alla ingredienser
Skräppåse
Liknande recept
Gott till många: Gnocchi med tomatsås och mozzarella
Här har vi ett perfekt recept för både små och stora grupper! Krämig gnocchi i en fyllig tomatsås toppad med smältande mozzarella – en perfekt...
Perfekt för stormkök: Pastina in Brodo med Dante Zia
Vill du ha något riktigt gott och snabbt att laga på nästa vandring eller hajk? Testa Pastina in brodo, perfekt för stormkök!
Potatis- och morotssoppa på stormkök
Den här rätten började jag att laga hemma, och insåg att den var så lättlagad så då borde den passa att laga även ute? Och det gjorde den! Att sitta...