Lyxa till det med goda kanelbullar på stormkök
Fira kanelbullens dag med Scouternas variant för stormkök – perfekt när du är ute på tur!
Kanelbullens dag infaller den 4 oktober, och eftersom vi på Scouterna älskar friluftsliv vill vi fira med en lite extra frilufsig variant. Det är busenkelt att göra våra kanelbullar i stormkök! Dessutom behöver du bara bära med dig fyra ingredienser.
4 portioner
Det här behöver du:
4 tortilla-bröd eller tunnbröd
150 gram smör + lite extra för stekning
1 msk kanel
1 dl socker
Gör såhär:
Blanda smör, socker och kanel i en skål eller en kåsa.
Bred tortillabröden med kanelblandningen och rulla ihop till rullar.
Tänd stormköket och sätt på stekpannan.
Lägg en klick smör i stekpannan och låt den smälta.
När smöret bubblar lite lägger du i rullarna. Är de för stora, kan du dela dem i två.
Låt rullarna steka en stund, tills de är gyllenbruna. Detta tar några minuter, beroende på hur kraftig låga du har i stormköket.
Vänd rullarna, och låt dem bli stekta även på andra sidan.
Skär upp rullarna i lagom munsbitar.
Servera! Mums!
Liknande nyheter
Elva roliga aktiviteter att göra ute i vinter
Börjar jullovet bli lite långsamt? Har ni tröttnat på att äta knäck och se på teve? Här är tips på elva roliga och äventyrliga grejer att hitta på...
”Är detta något för mig?”
Hur långt behöver du gå? Kommer du vara långt ute i vildmarken? Hur kommer du sova? Alla äventyr är olika. Och alla vi som deltar har olika...
Gott till många: Gnocchi med tomatsås och mozzarella
Här har vi ett perfekt recept för både små och stora grupper! Krämig gnocchi i en fyllig tomatsås toppad med smältande mozzarella – en perfekt...